Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

10 Τρόποι Για Να Χρησιμοποιείτε την Αλόη Καθημερινά

Τα οφέλη που έχει για την επιδερμίδα μας η αλόη είναι πάρα πολλά. Από επούλωση εγκαυμάτων και πληγών (έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθά στην ταχύτερη κατά 8 μέρες επούλωση μικρών πληγών), με περιεκτικότητα βιταμινών και μετάλλων, καθώς και αντιβακτηριδιακή δράση, καθίσταται αναντικατάστατη. Μπορούμε ακόμη να την εντάξουμε σε 10 καθημερινές μας συνήθειες και να απολαύσουμε τις θαυματουργές ιδιότητές της.



Ως ντεμακιγιάζ

Για να φύγουν οι μαύροι κύκλοι που μας κάνουν να μοιάζουμε με αρκουδάκι πάντα, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αρκετό ντεμακιγιάζ και τα περισσότερα προϊόντα ντεμακιγιάζ της αγοράς περιέχουν χημικά «σκληρά» για την επιδερμίδα μας που την ξηραίνουν. Με λίγο gel αλόης μπορούμε να αφαιρέσουμε τα υπολείμματα μακιγιάζ από το πρόσωπό μας, χωρίς να επιβαρύνουμε την επιδερμίδα μας, αλλά αντιθέτως κρατώντας την ενυδατωμένη.



Ως κρέμα για το ξύρισμα

Η αλόη είναι ιδανική για ένα καλό ξύρισμα στα πόδια διότι είναι αντιβακτηριδιακή, άρα και μας προστατεύει όταν κοπούμε, βοηθά τη λεπίδα να γλιστρά εύκολα και ταυτόχρονα ενυδατώνει το δέρμα. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε είτε σκέτη είτε αναμειγνύοντάς  τη με άλλα ενυδατικά συστατικά για ένα χειροποίητο προϊόν περιποίησης.



Ως «ανακουφιστικό» παγάκι

Αυτή η εκδοχή της αλόης είναι πρωτότυπη και πολύ πρακτική. Μπορούμε να γεμίσουμε παγοκύστες με gel αλόης και έτσι να έχουμε έτοιμα παγάκια αλόης για εγκαύματα, τσιμπήματα, καψίματα, ακόμα και για την ψωρίαση. Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί;



Ως καθαριστικό προσώπου

Για να πετύχουμε καλή ενυδάτωση του προσώπου μας, σε συνδυασμό με την αντιβακτηριδιακή δράση της αλόης (μερικά από τα μέταλλα που περιέχει είναι ιδανικά για ευαίσθητες επιδερμίδες) αναμειγνύουμε gel αλόης με μια κουταλιά αμυγδαλέλαιο και μια κουταλιά λεμόνι, απλώνουμε στο πρόσωπο και μετά ξεπλένουμε.



Για απολέπιση

Με την αλόη μπορούμε να κάνουμε απολέπιση στο δέρμα μας ώστε να είναι μαλακό και να παρέχει οξυγόνο στα κύτταρά μας. Αναμειγνύουμε μισή κούπα αλόης με μαύρη ζάχαρη ή μαγειρική σόδα και τη χρησιμοποιούμε σε αγκώνες, φτέρνες ή όποιο άλλο σημείο θέλουμε.



Για τη δυσάρεστη αναπνοή

Όταν αισθανόμαστε ότι η ανάσα μας μυρίζει άσχημα, μισό ποτήρι νερό ή χυμός μήλου μαζί με αλόη είναι η λύση για δροσερή κι ευχάριστη αναπνοή γιατί η αλόη περιέχει συστατικά τα οποία εξομαλύνουν την πέψη, έναν πολύ βασικό παράγοντα για καλή ή κακή αναπνοή. Φυσικά καταναλώνουμε με μέτρο γιατί σε περίπτωση υπερβολικής κατανάλωσης θα δημιουργήσουμε προβλήματα στην πέψη.



Ως μάσκα νυκτός

Μια μείξη χυμού αλόης με αγγούρι και μισό ασπράδι αβγού δημιουργεί την τέλεια ενυδατική μάσκα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε βράδυ.



Ως gel για τα φρύδια

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το gel αλόης για να κρατήσουμε σε «τάξη» όσες τρίχες από τα φρύδια μας ξεφεύγουν, μ’ ένα όμορφο και μη ορατό αισθητικό αποτέλεσμα.



Για ξηρά πόδια

Τα ξηρά πόδια μπορούν να γίνουν αμέσως μαλακά σαν μωρού, αναμειγνύοντας 4 κουταλιές αλόης με μισή κούπα βρόμης, μισή κούπα καλαμποκάλευρο και λίγη ενυδατική κρέμα σώματος. Τρίβουμε το ξηρό σημείο στο πέλμα μέχρι να απολεπιστεί κι έπειτα από 10 λεπτά, ξεπλένουμε με ζεστό νερό.



Ως απολυμαντικό για τα χέρια

Μισή κούπα gel αλόης με ¼ αλκοόλης και 20 σταγόνες από το αγαπημένο μας έλαιο, δημιουργούν την τέλεια κρέμα χεριών με την αλόη να μαλακώνει το δέρμα και την αλκοόλη να καταπολεμά τα μικρόβια.

ΠΗΓΗ: aloeveragreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες