Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Χυμός αλόης: Ο Σύμμαχός μας για καλύτερη πέψη

Για πολλούς αιώνες η αλόη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικών με την υγεία μας είτε εξωτερικά στο δέρμα μας είτε στο εσωτερικό του σώματός μας. Είναι ευρέως γνωστή για την τοπική επιδερμική χρήση και την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, πληγών ή εκζέματος, αλλά κάτι το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το ότι όταν πίνουμε το χυμό της αλόης «επουλώνουμε» και το εσωτερικό του σώματός μας.
Βοηθά σε προβλήματα δυσκοιλιότητας λόγω του ότι καθαρίζει το σώμα χάρη στο χυμό που βρίσκεται στα φύλλα της που είναι γνωστός ως αλοϊνη. Επιπλέον έχει αντιφλεγμονώδη δράση και επειδή πολλά προβλήματα του πεπτικού συστήματος είναι σχετικά με κάποια φλεγμονή στο έντερο, τα συστατικά της αλόης, άρα και του χυμού της, μπορούν να προσφέρουν μια μεγάλη ανακούφιση από τα άβολα συμπτώματα.




Πίνοντας λοιπόν χυμό αλόης απαλύνουμε και θεραπεύουμε πάσχοντα σημεία του πεπτικού συστήματος. Μπορεί να αναμειχθεί σε ένα δροσιστικό και υγιεινό smoothie με φρούτα, πάγο και γάλα αμύγδαλου ή καρύδας. Βέβαια ο χυμός αλόης δεν μπορεί να είναι η μοναδική λύση για ασθένειες που προκαλούνται από έναν γενικότερο ανθυγιεινό τρόπο ζωής.
Η θεραπεία με αλόη θα πρέπει να συνοδεύεται με μια υγιή και ισορροπημένη διατροφή και σωματική άσκηση. Σαφώς όμως είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος για ανακούφιση από τα δυσάρεστα προβλήματα που προκύπτουν από την κακή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.


ΠΗΓΗ: aloeveragreece


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες