Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Φροντίδα του δέρματος με aloe vera gel

Μια ατελείωτη αναζήτηση υπάρχει γύρω από την έρευνα που αφορά στην αντιγηραντική περιποίηση της επιδερμίδας μας, την περιποίηση αυτή που όσα υπόσχεται μπορεί να τα πραγματοποιήσει. Ακόμα και στο μακρινό παρελθόν, αυτό της αρχαίας  Αιγύπτου, φαίνεται από τις συνταγές που έχουν γραφεί σε πάπυρους ότι οι γυναίκες έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εμφάνιση και την αίσθηση του δέρματός τους, με μόνη διαφορά με το σήμερα τα συστατικά. Τότε χρησιμοποιούνταν το γάλα, το μέλι, το ζελέ από το φυτό aloe vera και μερικά έλαια, ενώ σήμερα η λίστα των συστατικών που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση των προϊόντων περιποίησης δέρματος είναι μεγάλη και περιέχει ονόματα δύσκολα στο να τα προφέρουμε.
Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο που διαθέτει το σώμα μας για φιλτράρισμα. Ένα από τα «καθήκοντά» του είναι το να αποβάλλει τις τοξίνες από τους πόρους, οπότε αν οι πόροι μας είναι κλειστοί, το δέρμα δεν μπορεί να επιτελέσει αυτή την εργασία και οι τοξίνες εγκλωβίζονται με αποτέλεσμα το συκώτι μας να πρέπει να δουλέψει παραπάνω για να «εξουδετερώσει» τις τοξίνες αυτές.
Δυστυχώς όμως, το συκώτι γενικά επιτελεί αργά τις εργασίες του και δεν μπορεί να εξουδετερώσει όσες τοξίνες υπάρχουν. Οι τοξίνες του σώματος επιβραδύνουν τη διαδικασία ανανέωσης του κάθε κυττάρου σε όλο το σώμα, ακόμα και όσων βρίσκονται μέσα στο δέρμα μας. Γι’ αυτό και όταν ένα χημικά παρασκευασμένο προϊόν υπόσχεται αντιγηραντικά αποτελέσματα, οφείλουμε να σκεφτούμε παραπάνω τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που αυτό θα έχει στο δέρμα και στο σώμα μας.
Για τουλάχιστον 6000 χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ζελέ της aloe vera για να προστατεύσουν το δέρμα και το σώμα τους γενικότερα. Οι περισσότεροι από εμάς το γνωρίζουμε ως θεραπεία για τα εγκαύματα από τον ήλιο, αλλά η χρήση του «καθαρού» ζελέ aloe vera είναι πιο ευρεία από αυτό.




Έρευνες που διεξήχθησαν για το καθαρό ζελέ αλόης

Το ζελέ aloe vera ωθεί την ανανέωση των ινοβλαστών κυττάρων 6 με 8 φορές πιο γρήγορα απ’ ότι την κανονική παραγωγή κυττάρων. Τα κύτταρα ινοβλαστών βρίσκονται στο χορίο του δέρματος (ένα από τα στρώματά του) και είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου. Όσο λιγότερο κολλαγόνο έχει το δέρμα μας, τόσο λιγότερη είναι και η ελαστικότητά του. Αυτό φυσικά είναι μια σπουδαία ανακάλυψη. Πίνοντας χυμό αλόης μπορούμε να αναζωογονήσουμε το σώμα μας από μέσα προς τα έξω, αλλά μπορούμε να αλείψουμε και το δέρμα μας με το gel.
Το μυστικό συστατικό στο αγνό και αναλλοίωτο ζελέ της αλόης που είναι υπεύθυνο για την ενεργή επιδιόρθωση των ρυτίδων θεωρείται ότι είναι ο πολυσακχαρίτης που ονομάζεται ακεμαννάνη. Αυτή η φυσική χημική ένωση έχει ελεγχθεί σε πολλές μελέτες που αφορούσαν και στην επουλωτική αλλά και στην εξυγιαντική επίδραση του σε ολόκληρο το σώμα και όχι μόνο στο δέρμα. Συχνά αναφέρεται ως το θαυματουργό συστατικό.
Πολλές έρευνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη για να επεκταθεί η λίστα των θετικών ευεργετικών αποτελεσμάτων του. Οι πολυσακχαρίτες αναδιοργανώνουν τα επιδερμικά κύτταρα (αυτά που βρίσκονται μέσα στο δέρμα), τα οποία όσο μεγαλώνουμε δεν έχουν τόσο σφιχτή επαφή. Το δέρμα χαλαρώνει, το νερό διαρρέει και «εισβολείς» μπορούν να εισέλθουν πιο εύκολα. Το καθαρό ζελέ από αλόη είναι η πιο αγνή μορφή επιδιόρθωσης των ρυτίδων που μας έχει δοθεί από τη φύση.
Εάν μέχρι σήμερα δεν έχετε δοκιμάσει τον χυμό ή ζελέ της αλόης, μια δοκιμή θα σας πείσει!


ΠΗΓΗ: aloeveragreece


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες