Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Πώς η αλόη βοηθά στην καταπολέμηση των ραγάδων;

Είναι κοινή πεποίθηση ότι οι ραγάδες ή ραβδώσεις προκαλούνται από το τέντωμα του δέρματος, το οποίο μπορεί να είναι αποτέλεσμα της ταχείας αύξησης του βάρους ή της εγκυμοσύνης. Οι αλλαγές που συμβαίνουν κάτω από τους ιστούς του δέρματος και εμφανίζονται ως  ραβδώσεις  σε λευκή η ροζ απόχρωση στις περισσότερες περιπτώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι που έχουν ραγάδες να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, η οποία  μειώνεται και δημιουργηθεί ένα αίσθημα δυσαρέσκειας με το σώμα τους.
Οι λόγοι που συντελούν στον  σχηματισμό των ραβδώσεων έχουν μελετηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και νέα στοιχεία έχουν προκύψει από  πρόσφατες έρευνες. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η αιτία που προκαλεί τις ραγάδες  δεν έχει τόσο να κάνει με την ταχεία αύξηση ή απώλεια βάρους ή ακόμα και το βάρος της εγκυμοσύνης, αλλά προκαλείται στην πραγματικότητα  από ορμονικές αλλαγές μέσα στο σώμα μας.
Οι γυναίκες βιώνουν συνήθως σημαντικές ορμονικές αλλαγές σε τρεις φάσεις της ζωής τους: την εφηβεία, την εγκυμοσύνη, και την εμμηνόπαυση. Για τους άνδρες, οι επιπτώσεις των ορμονικών διαταραχών μπορεί να εμφανιστούν στην εφηβεία και στη μέση ηλικία. Αυτές οι αξιοσημείωτες αλλαγές του δέρματος είναι μικροσκοπικές νέες ουλές κάτω από το εξωτερικό στρώμα του δέρματος ή της επιδερμίδας, που προκαλούνται από μετατόπιση του ρυθμού του μεταβολισμού μαζί με τις ορμονικές αλλαγές.




Το ποσοστό των γυναικών που έχουν ραγάδες είναι υψηλό: 70 έως 90 % σε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων.Ορισμένες ομάδες έχουν αναγνωριστεί ως πιο επιρρεπείς στη δημιουργία των ραγάδων και αυτές είναι:
• Οι γυναίκες με κληροονομικότητα τις ραγάδες
• Οι γυναίκες με πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα
• Οι γυναίκες που είχαν ραγάδες από την εφηβεία ή από μια προηγούμενη αύξηση του σωματικού βάρους
Οι επαγγελματίες της υγείας ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα που περιέχει αλόη σε αυτές τις περιοχές είναι ευεργετική για τη θεραπεία τους. Η φυσική αλόη περιέχει ιδιότητες για την πρόληψη και τη μείωση της αντιαισθητικής εμφάνισης των ραγάδων. Υπάρχουν τόσοι πολλοί σημαντικοί λόγοι για τους οποίους οι χρήσεις της αλόης βέρα στην καθημερινή θεραπευτική αγωγή ομορφιάς σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποβάλετε ραγάδες μια για πάντα!


ΠΗΓΗ: aloeveragreece


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες