Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Τονώστε τη λειτουργία του δέρματος με Αλόη!

Κάνει η Αλόη Βέρα καλό στο δέρμα;
;
Η ιστορία δείχνει ότι η Κλεοπάτρα και ο Μέγας Αλέξανδρος πίστεψαν στη δύναμη της και χρησιμοποιούσαν το φυτό της ερήμου, ως ελιξίριο νεότητας και γρήγορης ανάπλασης.
Μάλλον πρέπει να πίστεψαν και οι σύγχρονοι δερματολόγοι και ογκολόγοι, όπως μαρτυράει ένα άρθρο του Journal of Dermatologic Surgery and Ongology. 18 ασθενείς με ακμή, χειρουργήθηκαν για διόρθωση προσώ­που για την αποκατάσταση της βλάβης. Επίδεσμοι απλώθηκαν στα πρόσωπά τους με τους μισούς από αυτούς εμποτισμένους με χειρουργικά τζελ και τους άλλους μισούς εμποτισμένους με Αλόη Βέρα. Τα μισά από τα πρόσωπα τα οποία ήταν καλυμμένα με τους επιδέσμους Αλόης, θεραπεύτηκαν 72 ώρες νωρίτερα σε σχέση με τα άλλα πρόσωπα που ήταν με τα χειρουργικά τζελ.
Ο Dr J.Heggers, του κέντρου εγκαυμάτων του Σικάγου (1980), έχει αποδείξει την ικανότητα της Αλόης να θερα­πεύει εγκαύματα τρίτου βαθμού μέχρι έξι φορές ταχύτερα σε σύγκριση με άλλα αποδεκτά θεραπευτικά μέσα, όπως η σουλφοδιαζίνη του αργύρου. Συμπέρανε μάλιστα ότι οι επουλωτικές ιδιότητες οφείλονται σε ουσίες όμοιες με στεροειδή, όπως η κορτιζόνη και στο σαλικυλικό οξύ.
Επισήμανε επίσης ότι η θεραπεία με αλόη μείωνε τις ουλές και δραστηριοποιούσε τους θυλάκους των τριχών στις περιοχές των εγκαυμάτων.
Το τζελ των φυτών της Αλόης Βέρα είναι ένα έτοιμο καλλυντικό, παρασκευασμένο και προστατευμένο από την ίδια τη φύση. Μέσα στη καρδιά του υπάρχουν σε αφθονία βιταμίνη C, Α, Ε και βκαροτίνη. Τα όπλα που χρειαζόμαστε δηλαδή για να πολεμήσουμε τις ελεύθερες ρίζες και τα βλαβερά λίπη. Αυτά δημιουργούνται από την πρόσληψη της τροφής μας, το οξυγόνο της ατμόσφαιρας και από την υπεριώδη ακτινοβολία, που έχει αυξηθεί λόγω της τρύπας του όζοντος, αφού μεταβολιστούν στον οργανισμό μας.
Σαν καλός θεραπευτής η Αλόη, θα διαπεράσει στο δέρμα μας όλα τα θρεπτικά συστατικά της και μάλιστα σε βάθος μέχρι και την 7η στιβάδα, σε αντίθεση με τα καλλυντικά προιόντα που διαπερνούν μόνο τις δύο πρώτες στιβάδες.
Το τζελ θα απορροφηθεί από το δέρμα 34 φορές γρηγορότερα από το νερό ενώ κάποιες φορές μπορεί να φτάσει και μέχρι τους ιστούς στο εξωτερικό των οστών. Ενεργοποιεί τους ινοβλάστες να παράγουν τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, έτσι το δέρμα γίνεται ελαστικότερο και με λιγότερες ρυτίδες. Η επιφάνεια του δέρματος γίνεται πιο λεία, λόγω της συνεκτικής επίδρασής της στα επιφανειακά αποκομμένα επιδερμικά κύτταρα, να τα κολλήσει ξανά.
Χαρίζει στο δέρμα ιδιότητες θρέψης, γρηγορότερης ανάπλασης, λειαίνει την επιδερμίδα και την κάνει νεανική και πιο τεντωμένη. Υπάρχει προστασία από αφυδάτωση.
Διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων κατά 7 φορές και έτσι μπορεί πιο γρήγορα να εναποτεθεί το κολλαγόνο στο δέρμα. Ρυθμίζεται η ενυδάτωση της επιδερμίδας και επιπλέον γίνεται κατακράτηση υγρασίας σαν μέσο προστασίας. Ο φυσικός όξινος μανδύας ενισχύεται και είναι λιγότερο ανίσχυρος από βλαβερές περιβαλλοντικές επιδράσεις. Είναι ένας φυσικός αντηλιακός δείκτης 23 βαθμών.
Τα ένζυμα της Αλόης επιτυγχάνουν μια διαδικασία απολέπισης, κατά την οποία απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Η βιταμίνη Ε, βελτιώνει την οξυγόνωση των ιστών, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, και έτσι δρα ενάντια στην πρόω­ρη γήρανση και το σχηματισμό ρυτίδων.
Έρευνες αποδεικνύουν ότι η χρήση του τζελ Αλόης, επιδρά και στις καφεοειδής κηλίδες του δέρματος, εάν εφαρμόζεται τακτικά (El Zawahry). Παρεμποδίζει ένα ένζυμο που παράγει τα αποθέματα μελανίνης στο δέρμα, εμποδίζοντας το σχηματισμό «δερματικών κηλίδων» που δημιουργούν τη γήρανση του δέρματος. Επίσης διαπιστώθηκε επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης σε ηλικιωμένα άτομα.
To πρακτορείο ειδήσεων Reuters (2001), ανακοίνωσε μια μελέτη του Dr. Melov, σε περιοδικό νευρολογίας. Ο επιστήμονας πειραματίστηκε με το τζελ σαν φάρμακο αντιοξειδωτικής θεραπείας, σε θηλαστικά. Τα ζώα (ποντίκια), επιλέχτηκαν γενετικά για το πείραμά του. Έζησαν 4 φορές περισσότερο από την αναμενόμενη διάρκεια ζωής τους. Ο Melov συμπέρανε ότι «τα αντιοξειδωτικά λειτουργούν έτσι ώστε να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα του οργανισμού. Η Αλόη επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης».
Τα κύτταρα «αναπνέουν» καλύτερα, ελευθερώνονται από τοξίνες, διαθέτουν περισσότερο οξυγόνο και ενέργεια. Αύξηση της φυσικής τους άμυνας που σημαίνει λιγότερες βλάβες, καθαρότερη και κυρίως υγιής επιδερμίδα με θεαματικά ορατά αποτελέσματα.
Τα «δώρα» της Αλόης Βέρα
1. Επιταχύνει την επούλωση, αυξάνει την ελαστικότητα και επιδιορθώνει το κατεστραμμένο δέρμα.
2. Κρατά την υγρασία και αυξάνει την ελαστικότητα, καθυστερώντας τη γήρανση.
3. Με τις αντιβακτηριακές ιδιότητες που έχει, καταπολεμά τις μολύνσεις, συμπεριλαμβανομένων των μυκήτων και των σταφυλόκοκκων.
4. Ενυδατώνει με τη μεταφορά επιπλέον μαλακτικών συστατικών στο δέρμα μέχρι και επτά στιβάδες.
5. Σφίγγει το δέρμα και φέρνει ισορρο­πία στο ΡΗ, μέσω των στυπτικών ιδιοτήτων της.
6. Μειώνει τον πόνο με τις φυσικές αντιφλεγμονώδεις ουσίες της.
7. Ελαχιστοποιεί τα σημάδια και μπορεί να θεραπεύσει μέχρι πέντε ετών ουλές.
8. Συντελεί στην ταχύτερη και αρτιό­τερη αποκατάσταση του δέρματος μετά από χειρουργικές τομές.
ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΙΚΑΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΜΑΙΑ
τ. Εργαστηριακός Συνεργάτης Μαιευτικής Τ.Ε.Ι Αθήνας



ΠΗΓΗ : Mybeautynet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες