Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Acemannan (Αξεμανάν)

Acemannan (Αξεμανάν)

Ένα από τα θαυματουργά συστατικά της αλόης είναι το Acemannan το οποίο δίνεται σε περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας. Δρα σαν ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας.
Διεγείρει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθάει στην εξόντωση βακτηριδίων, ιών, μυκήτων και παρασίτων. Βοηθάει στην απορρόφηση του νερού.
Βελτιώνει τον συνολικό μεταβολισμό και τη λειτουργία του κυττάρου. Διεγείρει τη δραστηριότητα του μυελού των οστών. Βελτιώνει την αλλεργική συμπεριφορά του οργανισμού. Διεγείρει την παραγωγή ινοβλαστών για την απελευθέρωση κολλαγόνου.
Προκαλεί λιπαντική δράση στις αρθρώσεις. Επισκευάζει τα τοιχώματα των κυττάρων ώστε να γίνεται σωστά η ανταλλαγή των ουσιών. Διορθώνει τα τοιχώματα του εντέρου ώστε να μην τραβάει τοξίνες στο αίμα.
Ανακαλύφθηκε το 1993 από την φαρμακευτική εταιρία Carrington Laboratories όταν έκανε έρευνες για να βρει τον λόγο που η αλόη δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
του οργανισμού. Κατά την έρευνα της βρήκε το Acemannan το οποίο πατεντάρισε ώστε να μπορεί μόνο αυτή να το χρησιμοποιήσει σε χημική μορφή. Έτσι κατασκεύασε το φάρμακο Carrysin, νοσοκομειακό φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας και ασθένειες που δημιουργούνται από ιούς όπως το AIDS. Ακόμα μια περίπτωση που κάποιο συστατικό της αλόης γίνεται φάρμακο.

ΠΗΓΗ :  Greatlie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες