Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Η περιποίηση του φυτού Μέρος 6ο




Λίπανση
 
Αν έχουμε το φυτό για φαρμακευτικούς σκοπούς, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε λιπάσματα με χημικά. Η καλύτερη λίπανση γίνεται με στάχτη ή με νερό στο οποίο έχουμε βράσει λαχανικά ή όσπρια, γιατί είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βοηθά το φυτό να αναπτυχθεί σωστά. Συνήθως χρησιμοποιούμε ειδικό βιολογικό λίπασμα σε υγρή μορφή.


Η αποφυγή πολλαπλασιασμού των ζιζανίων (
αυτοφυή και άχρηστα χόρτα που φυτρώνουν ανάμεσα σε άλλα καλλιεργούμενα φυτά είναι εξίσου σημαντική με τη λίπανση. Πρέπει να ξεριζώνουμε τα ζιζάνια τακτικά κάθε φορά που μεγαλώνουν ανάμεσα στα φύλλα και στη βάση του φυτού, αποφεύγοντας πάντα να ξύσουμε το χώμα για να μην τραυματίσουμε το επιφανειακό σύστημα ριζών. Είναι προτιμότερο να ξεριζώνουμε τα ζιζάνια με το χέρι, χωρίς να χρησιμοποιούμε εργαλεία ή ζιζανιοκτόνα.
Η αλόη ανθοφορεί μία ή δύο φορές το χρόνο, αλλά είναι καλό να κόβουμε τα άνθη, γιατί μπορεί να δημιουργηθούν υβριδικά φυτά λόγω της επικονίασης με άλλα είδη, με αποτέλεσμα να έχουμε τελικό προϊόν κατώτερης ποιότητας και χωρίς τις απαραίτητες θεραπευτικές ιδιότητες.
Πηγή: aloeveraplants

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες