Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Καλοκαιρινή σαλάτα με Αλόη!


Στο blog μας εχουμε αναφέρει πολλες φορές τα οφέλη της αλόης, εχουμε γράψει τρόπους που μπορεί κάποιος-κάποια, να την απολαύσει, νομίζω ηρθε ο καιρός να σας δώσουμε και μια συνταγή που βρήκαμε στο διαδίκτυο, πως να φτιάξετε μια σαλάτα, καλοκαιρινή και δροσερή.  Γενικά οι άνθρωποι που λατρεύουν τις σαλάτες, νομιζω πως θα ικανοποιηθούν με αυτή τη συνταγή. Το θετικό με την κουζίνα, ειναι πως ο πειραματισμός επιτρέπεται και συνήθως επιβάλλεται !

Τα βασικά!
Θα χρειαστούμε μια επιφάνεια κοπής ένα μαχαίρι ένα μπολ και ενα σουρωτήρι. Πρεπει να ειμαστε προσεκτικοί στο πως θα κόψουμε ενα ¨φιλέτο¨ αλόης.

Αρχικά παίρνουμε ενα μεγαλο κομμάτι αλόης και βγαζουμε το τζελ.(αν δεν ξέρετε πως βγαζουμε το τζελ αλόης, εχουμε αναρτήσει σχετικό βίντεο στο blog μας).
Έπειτα επάνω στην επιφάνεια κοπής με ενα κοφτερό μαχαίρι κοβουμε το τζελ σε λωρίδες (φιλέτο). Τοποθετούμε τα φιλέτα αλόης σε ενα μπολ, με νερό για δέκα λεπτά.  Στη συνέχεια τοποθετήσετε τα φιλέτα αλόης σε ενα σουρωτήρι και ξεπλύνετε καλά.. Σε ενα μπολ, αφόυ τις ξεπλύνετε τοποθετήσετε τα φιλέτα. Θα ρωτήσετε γιατι να βάλουμε την αλόη σε νερό, η απάντηση ειναι πως με αυτό τον τροπο αποκτά μια πιο ήπια γεύση καθώς η αλόη είναι κάπως πικρή. Οχι πολύ.
Στη συνταγή αυτή μπορέιτε να χρησιμοποιήσεται όση αλόη θέλετε.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε μια χούφτα φύλλων μέντας και τα ψιλοκόβουμε. Έπειτα προσθέτουμε στο μπολ με την αλόη.
Πλένουμε και κόβουμε μια ντομάτα. Την τοποθετούμε και αυτή στο μπολ.
Στίβουμε ενα λεμόνι, η ενα lime μεσα στο μπολ.
Λίγο σκόρδο
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε σκόνη από φύκια.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες