Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Θεραπείες με την Aloe Vera ( ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ )





Η Aloe Vera είναι αποτελεσματική, τόσο για ελαφρά εγκαύματα 1ου βαθμού (όταν η συνέχεια του δέρματος δεν έχει διαρραγεί), όσο και για σοβαρότερα εγκαύματα 2ου, 3ου και 4ου βαθμού.

Στις τελευταίες. πάντως, τρεις περιπτώσεις είναι αναγκαία η ιατρική συνδρομήτο ταχύτερο δυνατό.

  Για τα ελαφρά (1ου βαθμού) εγκαύματα που συνήθως συμβαίνουνστο σπίτι από φωτιά, μάτι ηλεκτρικής κουζίνας, βραστό νερό, καυτό λάδι κλπ. βάλτε αμέσως gelly ή αλοιφή Αλόης στην προσβεβλημένη περιοχή.

Αν δεν έχετε gelly ή αλοιφή μπορείτε να βάλετε gel ή χυμό Αλόης, τα οποία πρέπει να επαλείφετε αρκετά συχνά, ώστε η καμένη περιοχή να διατηρείται υγρή κατά το πρώτο 48ωρο που είναι το κρίσιμο.

Κατ‘ αυτόν τον τρόπο ο πόνος θα εξαφανισθεί ή θα μειωθεί, η θεραπεία θα επιταχυνθεί και η πιθανότητα μολύνσεως θα μειωθεί στο ελάχιστο.

  Για εγκαύματα από τον ήλιο χρησιμοποιείστε το ταχύτερο αλοιφή ή gelly Αλόης ή, αν αυτά δεν είναι διαθέσιμα, gel ή χυμό.

Επαλείψτε αρκετά συχνά, ώστε η προσβεβλημένη περιοχή να διατηρείται κρύα και υγρή.

  Για πρόληψη εγκαυμάτων και πρόωρης γήρανσης του δέρματος από τον ήλιο χρησιμοποιείστε μια καλής ποιότητας αντιηλιακή κρέμα βιολογικής Αλόης χωρίς άρωμα.

Αν θέλετε προστασία και κατά τη διάρκεια της κολύμβησης φροντίστε ώστε η κρέμα να είναι αδιάβροχη.

θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο καρκίνος του δέρματος είναι πολύ αυξημένος κατά τα τελευταία χρόνια, λόγω της αλόγιστης έκθεσης στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία και, μάλιστα, όταν οι ακτίνες του ηλίου είναι κάθετες και πολύ δυνατές.

Σήμερα που η καταστροφή του προστατευτικού στρώματος του όζοντος είναι εκτεταμένη θα πρέπει να γίνουμε πολύ περισσότερο προσεκτικοί έναντι του ήλιου απ' ότι είμασταν σε παλαιότερες εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες