Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Το φυτό στο σπίτι

Λόγω των πολλών και διαφορετικών χρήσεων της αλόης μπορείτε, να χρησιμοποιείται τα προϊόντα αλόης που κυκλοφορούν στο εμπόριο αλλά και να έχετε το ίδιο το φυτό στο σπίτι σας.
Τα οφέλη ου προσφέρει είναι πάρα πολλά.

Η αλόη απορροφά την ακτινοβολία
που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και την επιβλαβή ακτινοβολία των ακτινών Χ, όπως επίσης και τις τοξικές ουσίες από βερνίκια και άλλα προϊόντα.

Καλλιεργώντας το φυτό στο σπίτι μας
μπορούμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα στη ζωή μας, και καθώς πρόκειται για φυτό που επιβιώνει στα δύσκολα, μπορεί, βάσει της αρχής της ισορροπίας, να μας βοηθά να βρίσκουμε λύσεις όταν προκύπτουν προβλήματα ή ανισορροπίες.

Παρατηρώντας τις ιδιότητες του φυτού, μπορούμε να πούμε ότι μας προσφέρει αυτό ακριβώς που προσφέρει και στον ίδιο του τον εαυτό, και έτσι βοηθά να επανέλθει η χαμένη ισορροπία είτε αυτή είναι εσωτερική είτε εξωτερική.

Ωστόσο, και σχετικά με την χρήση των προϊόντων που προσφέρονται στην αγορά, η επιτυχία που γνωρίζει η αλόη τα τελευταία χρόνια ενέχει καθαυτή έναν κίνδυνο: γνωρίζουμε τι ακριβώς αγοράζουμε; Όλο και περισσότερες εταιρείες εμπλουτίζουν τα προϊόντα τους με ζελέ αλόης για να τα κάνουν πιο ελκυστικά, ωστόσο δεν υπάρχει πάντα η εγγύηση ότι πληρούν τα αναγκαία κριτήρια ποιότητας και επεξεργασίας ώστε το φυτό να διατηρεί στο ακέραιο όλες τις ιδιότητες του.​

Έτσι η μόνη μας προστασία είναι η γνώση γύρω από το τι ακριβώς καταναλώνουμε, πότε και πως πρέπει να το καταναλώνουμε, και ποια είναι τα αποτελέσματα που μπορούμε να προσδοκούμε.​

Η καλύτερη λύση είναι να έχουμε το ίδιο το φυτό στο σπίτι μας, σε γλάστρα ή σε παρτέρι και να το χρησιμοποιούμε προς όφελος λαμβάνοντας υπόψη μας κάποιες συμβουλές.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα της αλόης, αυτού του καταπληκτικού φυτού, προς όφελος της υγείας του οργανισμού μας.​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες