Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΑΛΟΕ ΒΕΡΑ τι είναι με δύο λόγια


Aloe Vera 


Τι είναι το φυτό ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ

Με την πρώτη ματιά θυμίζει κάκτο και το έχουμε δει όλοι σχεδόν ή θα το έχουμε σαν διακοσμητικό στο σπίτι μας. Ανήκει στην οικογένεια των κρίνων και είναι αυτοφυή στα βόρεια παράλια της Αφρικής, στην Κούβα, στο Μεξικό, στη Βραζιλία και γενικά σε χώρες με ζεστά καλοκαίρια. Είναι φυτό συγγενές με το κρεμμύδι, το σκόρδο , το σπαράγγι και το γογγύλι. Υπάρχουν περίπου 300 είδη φυτού ΑΛΟΗΣ , αλλά μόνο το Aloe Vera Barbandensis Miller συγκεντρώνει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Οι μεγαλύτερες βιομηχανίες βρίσκονται στις ΗΠΑ, στην Γερμανία και στην Ιαπωνία. Ο χυμός  του είναι ζελατινώδης και πικρός. Η Ιαπωνία ξοδεύει περισσότερα από 50.000 δολάρια το χρόνο για την κατασκευή προϊόντων ΑΛΟΗΣ, με κύριο στόχο την παρασκευή φαρμάκων ενάντια στο έλκος στομάχου και γενικά νόσων πεπτικού συστήματος.







Από πότε το γνωρίζουμε; 

      Εδώ και χιλιετίες η ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ θεωρείται ένα θαυματουργό φυτό με πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, ιδιότητες που από τους πρώτους που το χρησιμοποίησαν ήταν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι που ήταν γνώστες κάποιων ωφέλιμων συστατικών και το ονόμασαν Φυτό της Αθανασίας. Το πικρό υγρό που ήπιες ο Μέγας Αλέξανδρος όταν τραυματίστηκε από βέλος στην περιοχή της γάζας και γλίτωσε από τον θάνατο ήταν ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ. Ο δάσκαλος της Ιατρικής Ιπποκράτης έλεγε. Ο γιατρός βοηθάει, αλλά η φύση θεραπεύει. Καλύτερα να  θεραπεύουμε το όλον, από το μέρος. Η πρώτη γραπτή αναφορά στην ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ προέρχεται από τον διάσημο Έλληνα γιατρό, φαρμακολόγο και βοτανολόγο της αρχαιότητας Διοσκουρίδη ο Αναζαρβεύς, 1οαιώνα μ.Χ.

Ποιες είναι οι λειτουργικές Ιδιότητές της;

Οι εξής δύο: 
α) Διάνοιξη των τριχοειδών αγγείων και 
β) Ανάπλαση κυττάρων


Τι είναι τα τριχοειδή αγγεία;
            Το αίμα κυκλοφορεί αδιάκοπα στον οργανισμό μας μέσα από ένα δίκτυο αγγείων που ονομάζονται αιμοφόρα αγγεία. Αυτά χωρίζονται σε αρτηρίες, φλέβες και στα Τριχοειδή Αγγεία. Τα τελευταία είναι 10 φορές λεπτότερα από τις τρίχες των μαλλιών μας και το μήκος τους σε ένα νέο οργανισμό είναι περίπου 150.000 χιλιόμετρα. Σκοπός τους λοιπόν είναι να μεταφέρουν μαζί με το αίμα, οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες σε κάθε κύτταρο και όργανο του σώματός μας. Αυτά με την πάροδο του χρόνου, την κακή διατροφή, το γήρας, την μόλυνση του περιβάλλοντος, το κάπνισμα, το αλκοόλ και ένα σορό άλλα επιβαρυντικά στοιχεία που λαμβάνουμε καθημερινά από το περιβάλλον κλείνουν σιγά σιγά, έτσι ώστε να μην τροφοδοτούνται σωστά ή και καθόλου κάποια από τα όργανα/κύτταρα του σώματός μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπολειτουργούν ή να μην λειτουργούν καθόλου και να μας 
δημιουργούν διάφορα προβλήματα στον οργανισμό μας. Οι περισσότερες ασθένειες προέρχονται από την κακή διατροφή που έχουν και άμεση επίδραση στα τριχοειδή αγγεία.

Τι είναι η ανάπλαση κυττάρων
          Αν κάνουμε μια τομή με ένα μαχαίρι στο φύλλο του φυτού, αυτή σε λίγες ώρες θα παρατηρήσουμε ότι θα κλείσει. Αυτό συμβαίνει αντίστοιχα και με το σώμα μας. Κλείνει πραγματικά τις πληγές. Έχει τεράστια επουλωτική ικανότητα. Μπορεί να κάνει πραγματική ανάπλαση των κυττάρων μας μέχρι και της τελευταίας 5ετίας.

Τι αποτελέσματα έχει;
             Με την καθημερινή χρήση του χυμού της Αλόης, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Το εκχύλισμά της  περιέχει περίπου 200 πολύτιμα για τον οργανισμό μας συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα, Ένζυμα, Μονο-πολυσακχαρίτες, Ιχνοστοιχεία και βασικά Αμινοξέα. Οι ιδιαίτερες ωφέλειες της Αλόης Βέρα οφείλονται στο σύνολο των φυσικών συστατικών και στην καθαρότητα του εκχυλίσματος. 
Η Αλόη όμως δεν είναι φάρμακο. Άρα δεν έχει και την κατευθυνόμενη δράση όπως τα περισσότερα φάρμακα, ούτε και τις παρενέργειες που έχουν τα φάρμακα. Τις περισσότερες φορές στα προϊόντα που κυκλοφορούν έχουν την έγκριση του Γενικού Χημείου του Κράτους (τμήματος Τροφίμων) και όχι του ΕΟΦ γιατί απλούστατα δεν είναι φάρμακο.

           Αφού λοιπόν κάνει διάνοιξη των τοιχωμάτων των τριχοειδών  αγγείων, κάνει  ταυτόχρονα το καθαρισμό και την αποβολή από τυχόν τοξίνες, λίπη και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία και  διευκολύνει την σωστή λειτουργία του κυκλοφοριακού μας συστήματος, προλαβαίνοντας δε και καταπολεμώντας οτιδήποτε βρει στο δρόμο του. Δηλαδή με την καθημερινή  χρήση, επαναφέρει τον οργανισμό μας  στην ΣΩΣΤΗ λειτουργία του, χωρίς φάρμακα και παρενέργειες. Δηλαδή  βοηθάει τον οργανισμό μας να ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ.
Παράλληλα αυξάνει την άμυνα του οργανισμού μας δημιουργώντας Τ-λεμφοκύτταρα, πάρα πολύ σημαντικό για οργανισμούς με χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα (π.χ. AIDS). Ένας οργανισμός με  χαμηλό ανοσοποιητικό είναι φυσικό να είναι ευάλωτος στις περισσότερες ασθένειες. Με την  καθημερινή χρήση χυμού ΑΛΟΗΣ, όχι μόνο καταπολεμεί οτιδήποτε πρόβλημα και αν έχουμε , αλλά δυναμώνει τον οργανισμό μας ώστε να προβάλει ακόμα μεγαλύτερη αντίδραση στις διάφορες ασθένειες.

Οι ιδιότητές της είναι οι ακόλουθες
      Αντιγηραντική/ Αντιοξειδωτική/ Αντιμυκητιακή/ Αντικαρκινική/ Αντιτοξική/ Επουλωτική/ Αντιφλεγμονώδη/ Αντιική Δράση, Δράση στο πεπτικό , Δράση προσαρμογής, Δράση στο κυκλοφοριακό.
Καμία γενικώς ουσία δεν έχει την ίδια δράση στο σύνολο των ανθρώπων που την χρησιμοποιούν.

Πίνοντας ΑΛΟΗ κάθε μέρα, βελτιώνουμε συνολικά την υγεία μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες